Kertbarátoknak! Kertépítés és fenntartás, faépítmények készítése

A kert egy csoda. A természet egy csöppnyi részlete. Nyugalom, békesség, játék, kikapcsolódás. Mindenkinek más és más, de a lényeg: Harmónia a házzal és a kerttulajdonos egyéniségével. A kert kialakításával és fenntartásával mindezt valóra váltjuk...

Kedvenceim, a tavak...

A víz minden kertnek egy látványos pontja, állandóan változó érdekes dísze. A vízfelülettel növelhetjük a teret, mozgást és életet vihetünk a kertbe, megtörhetjük az egyhanguságot.
Körültekintést kíván, méretének, helyének megválasztása. A hely kiválasztása igen fontos, a napsütéses órák száma, a láthatóság és a tó stílusának kialakítása szempontjából.
Választhatunk egy csobogót, vagy akár egy hordó méretű kis vízfelületet is, de ha kertünk mérete engedi egy nagyobb tóval is tervezhetünk.

dsc03299.jpg dsc00108.jpg

Patakokkal, vízjátékokkal, még több mozgást tudunk vinni a vízfelületre.

dsc00307.jpg

dsc03988.jpg

A vizinövények megválasztása szintén egy sarkalatos kérdés. Egy rosszul megválasztott növény akár 1-2 év alatt is eltakarhatja a rálátást tavunkra. Egy túl közeli nagy fa, szintén rossz választás lehet. Ha túl kevés növényt telepítünk a tóba, az egyensúly mely akár szűrők nélkül is beállítható, nem fog megvalósulni.

 dsc00308.jpg

Rengeteg különböző igényű növénnyel tervezhetünk, mind vízparton, mind pedig vízben, melyek hatással vannak tavunk vizére, a látványra és a tó további sorsára...

dsc03870.jpg

A vízparti növények, úgynevezett vízpartimitátorok megválasztása szintén fontos feladat. Igyekezzünk nagy, fényes levelű növényeket, valamint vékony fűszerű, nádhoz sáshoz hasonló növényeket is választani. Ezek a növények mind növelik a vízparti hatást, életszerűbbé teszik tavunkat.

dsc03296.jpg

Az állatvilág igen hamar megjelenik, mindenféle külső ösztönzés nélkül, de aranyhalakkal és koi pontyokkal mindenki számára izgalmassá is válhat a tó...

dsc01352.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 4
Heti: 13
Havi: 162
Össz.: 51 553

Látogatottság növelés
Oldal: Kerti tavak
Kertbarátoknak! Kertépítés és fenntartás, faépítmények készítése - © 2008 - 2018 - kertbarat.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »